• Nauja
Vilniaus vardai II. Papildymų knyga

Vilniaus vardai II. Papildymų knyga

28,20 €
check Turime
Kiekis

„Vilniaus vardai II. Papildymų knyga“ - tai 2017 m. išleistos Tomo Venclovos enciklopedijos papildymų tomas. Jame poetas, intelektualas, Jeilio universiteto literatūros profesorius pristato asmenis, nepatekusius į ankstesnį tomą: mirusius po 2016 metų gruodžio 31-osios, taip pat daugybę kitų epochų veikėjų, gyvenusių ir dirbusių Vilniuje arba susijusių su mūsų sostine.

Knygos„Vilniaus vardai II. Papildymų knyga“ struktūra kaip ir ankstesnio leidimo, joje 10 skyrių: „Viduramžiai, „Renesansas, „Barokas“, „Nuopuolio ir reformų metai“, „Romantizmas“, „Caro priespaudos gadynė“, „Nepriklausomybės prieangyje“, „Ginčas dėl sostinės“, „Totalitarizmas“, „Laisvėjimas“; ypač gausūs du pastarieji.

Galioja ir kiti teksto sudarymo principai: asmuo turi būti virtęs Vilniaus paveldo dalimi, nors nebūtinai tiesiogiai su Vilniumi susijęs. Be to, į knygą įtrauktos tiek miestui nusipelniusios, tiek prastai pagarsėjusios asmenybės.

Kaip ir ankstesnis leidimas, knyga „Vilniaus vardai II. Papildymų knyga“ labai gausiai iliustruota.

Senojo Vilniaus pareigūnai, didikai, valstybės ir visuomenės veikėjai, valdovai, komunistai ir nacių kolaborantai, taip pat aukos ir gelbėtojai, pasipriešinimo dalyviai ir nepriklausomybės priešininkai, religiniai veikėjai, mąstytojai, menininkai, mokslininkai, medikai, verslininkai ir avantiūristai, nusikaltėliai ar keistuoliai — įvairių tikėjimų ir tautybių – biogramos suformuoja labai įdomią daugiakultūrio Vilniaus mozaiką.

: 1 Vienetas

Charakteristikos

ISBN / EAN
9789955736912
Autorius
Tomas Venclova
Leidimo metai
2022
Įrišimas
puskietis
Psl.
284
Leidykla
„R. Paknio"

30 kitų prekių šioje kategorijoje :